De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn organiseren tot eind dit jaar de fotowedstrijd FierWesterkwartier. De vraag die in de wedstrijd centraal staat is: wat is jouw favoriete plek in het Westerkwartier? Een vijfkoppige jury selecteert de drie beste inzendingen, waarop vervolgens via ons Facebook-kanaal gestemd kan worden. De inzender van de populairste foto wint een iPhone 6s.

Ontdek het Westerkwartier
In 2019 gaan de vier gemeenten in het Westerkwartier samen. Vóór die tijd willen we met de fotowedstrijd inwoners de toekomstige gemeente laten ontdekken. Iedereen mag meedoen, ook mensen die buiten het Westerkwartier wonen. Het is wel verplicht om een foto te maken binnen de grenzen van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.

Voorwaarden
De foto moet voldoen aan een aantal actievoorwaarden. Zo moet de foto gemaakt zijn in 2016, mogen deelnemers maximaal drie foto’s inzenden en dienen alle inzendingen binnen te zijn vóór 1 januari 2017. Daarnaast vragen we de deelnemers aan te geven waarom dit hun favoriete plek is in het Westerkwartier. Op
http://herindeling.westerkwartier.nl/fotowedstrijd/ staan alle actievoorwaarden.

Jury
Na de deadline beoordeelt een jury de foto’s op drie criteria: creativiteit, onderwerp en motivatie. Voorzitter van de jury is de burgemeester van Leek, Berend Hoekstra. De andere juryleden zijn Emil Klok (dorpsbelangen Niekerk-Oldekerk-Faan), Roelof Feringa (fotograaf), Jos Knijft (Fotoclub Westerkwartier) en Arnold Wegman (ondernemer in Zuidhorn).

Tentoonstelling
De juryleden kiezen de tien mooiste foto’s uit, die daarna op canvas verschijnen. Deze tien foto’s gaan in de eerste helft van 2017 op een reizende tentoonstelling langs de gemeentehuizen. Uit deze tien foto’s kiest de jury de drie beste foto’s die op de
Facebookpagina van de herindelingsgemeenten verschijnen, waarop vervolgens gestemd kan worden.

Meedoen
Deelnemers kunnen de foto(’s) van hun favoriete plek(ken) in het Westerkwartier e-mailen naar
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Hierbij moeten zij kort beschrijven waarom juist dat hun favoriete plek is en ook de fotolocatie en hun naam vermelden.

Meer informatie
Voor vragen en/of meer informatie over de fotowedstrijd kunnen mensen mailen naar bovengenoemd mailadres en/of contact opnemen met Rick Jan Hielkema, via het telefoonnummer (0594) 69 5708 of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

promotieafbeelding