Uitnodiging voor bijeenkomst Energieke Buurten Westerkwartier op 12 april


Beste verenigingen van dorpsbelangen,


Als lid van de vereniging van dorpsbelangen kent u uw dorp door en door. De bevordering en het behoud van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in uw dorp zijn bij u in goede handen. De gemeente en Buurkracht werken momenteel aan hetzelfde doel. Samen zetten we de schouders eronder om te werken aan een duurzamer dorp! De gemeenten in het Westerkwartier zijn daarom samen met Buurkracht op zoek naar enthousiaste inwoners aan de slag willen met energie besparen.

Kom naar de bijeenkomst
Via deze mail willen wij u uitnodigen voor de bijeenkomst Energieke Buurten Westerkwartier. Kent u iemand in uw dorp die actief bezig is met duurzaamheid of is er al een werkgroep in uw dorp actief met energie? Stuur deze uitnodiging dan vooral naar hen door!

Wat houdt de gemeentebijeenkomst in?
Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het project Energieke Buurten Westerkwartier en het concept Buurkracht waarmee we samenwerken. Wij inspireren u met een aantal succesverhalen van dorpen die al mee hebben gedaan aan Buurkracht. Hierna gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw buurt. Bij de bijeenkomst zijn de wethouder, medewerkers van de gemeente en Buurkracht aanwezig.

Datum: Donderdag 12 april 2018
Start:    van 19:30 uur tot 21:30 uur
Plaats: gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66   

Informatie over Energieke Buurten Westerkwartier
Het project Energieke Buurten is een samenwerking van de Westerkwartier gemeenten en Buurkracht. Dit is erop gericht om meer buurten in het Westerkwartier aan de slag te krijgen met het besparen van energie. De beste energie is tenslotte de energie die je niet gebruikt. Buurten gaan onder leiding van een buurtbegeleider van Buurkracht aan de slag met het besparen van energie. Om de buurten te activeren zijn we opzoek naar enthousiastelingen die het in zich hebben om anderen te inspireren.

Of kom naar de dorpsbijeenkomsten
Kunt u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst op 12 april in onze gemeente? Dan bent u ook van harte welkom op de andere bijeenkomsten in de andere gemeenten, deze vinden plaats op:
•    4 april, gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9 in Zuidhorn
•    10 april, gemeentehuis Grootegast, Hoofdstraat 97 in Grootegast
•    12 april, gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66 in Leek
•    18 april, gemeentehuis Marum, Molenstraat 45 in Marum

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met mij op via onderstaande contactgegevens of neem een kijkje op www.buurkracht.nl/westerkwartier

Graag tot ziens op 12 april!

Met vriendelijke groet,

Joost Smits
Junior beleidsmedewerker duurzaamheid
Gemeente Leek


 

 

Tolberterstraat 66
Postbus 100
9300 CA Leek
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Tel: 0594- 508701
Mobiel: 06-25746710
www.leek.nl