Kom naar de startbijeenkomst 'Erven & Tuinen Westerkwartier' in Leek!

Woont u in het buitengebied van de gemeente Leek, Zuidhorn, Marum of Grootegast en wilt u aan de slag met uw erf of tuin? Dan is het project ‘Erven & Tuinen Westerkwartier’ voor u interessant. U kunt deelnemen aan workshops, tuinadvies krijgen bij u thuis en er is subsidie voor streekeigen beplanting, fruitbomen en vlinder- en bijenplanten.

Project
mus en meidoornEen mooi landschap en natuur dicht bij huis maken het prettig wonen in het Westerkwartier. Er zijn prachtige (boeren)erven en landelijke tuinen met streekeigen beplanting, een boomgaard bij het huis en boerentuinplanten. Als deze op een natuurvriendelijke manier onderhouden worden, zijn dit paradijsjes voor tuinvogels, vlinders, bijen en allerlei andere insecten.
Met praktische informatie en daadwerkelijke uitvoering is dit project voor ‘boeren en buitenlui’, die aan de slag willen met hun erf en tuin.

Startbijeenkomst
Op de startbijeenkomst Erven & Tuinen Westerkwartier krijgt u informatie over het project en kunt u zich aanmelden voor een van de workshops. Deze starten dit najaar bij u in de buurt. Naast een presentatie over (boeren)erven en natuurtuinen kunt u tijdens de startbijeenkomst meedoen aan een kennisquiz.

De startbijeenkomst in de gemeente Leek is donderdag 18 oktober van 20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66. Wethouder Karin Dekker opent de bijeenkomst. U bent van harte welkom!

Nieuwsgierig?
Kijk voor actuele informatie en een workshop bij u in de buurt op: erven-tuinenwesterkwartier.nl

Samen
Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN in het Westerkwartier. Alle vier de gemeenten in het Westerkwartier en de provincie Groningen dragen bij aan het project.
We organiseren samen deze startbijeenkomsten en nodigen u van harte uit naar een van de vier bijeenkomsten te komen!

Data andere startbijeenkomsten van 20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Maandag 15 oktober in het gemeentehuis Marum, Molenstraat 45
Maandag 22 oktober in het gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9
Dinsdag 23 oktober in het gemeentehuis Grootegast, Hoofdstraat 97

Contactgegevens
Stieneke van der Wal
06 - 83 972 103
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Download hier de hieronder getoonde Flyer: 

Flyer a Erven en tuinen WesterkwartierFlyer b Erven en tuinen Westerkwartier

 logos 1