logo energiecoöperatie Tolbert kan deelnemen aan de 2e windmolen van de Energiecoöperatie Midwolde

Begin september is de eerste windmolen van de Energiecoöperatie Midwolde officieel “geopend” door wethouder Karin Dekker van de gemeente Leek. Het betreft een kleine molen van EAZwind met een opbrengst van 29.000 kwu per jaar, die goed past in het landschap.

Deelname aan 2e en 3e molen voor Tolbert mogelijk
Deelname is mogelijk volgens de Postcoderoosregeling. Concreet betekent het dat iedereen (huishoudens, bedrijven en verenigingen) met een kleinverbruikersaansluiting uit de postcodegebieden 9355, 9356, 9801, 9805, 9811, 9812, 9822, 9827, 9828 en 9832 kan deelnemen. Voor deelname aan de tweede en mogelijk derde molen kan men zich opgeven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch 0620809550 (Anne Vogt). Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Achtergrondinformatie
Op 3 juli heeft DuurZSaam Actief Midwolde, een groepje bewoners van Midwolde, de Energiecoöperatie Midwolde opgericht. Doel is om collectief duurzame energie op te wekken en zo een stap te zetten richting een energieneutraal Midwolde en omgeving.
Deelname gaat in principe over een periode van 15 jaar. Het rendement is ongeveer 3 % per jaar over die periode. Deelnemers kunnen de inleg bij de gemeente Leek lenen via een duurzaamheidslening tegen 1,6%.
De eerste EAZ-windmolen is geplaatst op het erf van de familie Dijkstra aan de Dijkstreek 3 in Niekerk. Elf gezinnen nemen deel aan deze eerste molen. Er zijn vergevorderde plannen voor een tweede en derde molen.

Klik hier voor de informatiefolder. 
folder energiecoöperatie
Voor meer informatie kunt u bovengenoemde kanalen gebruiken. Een website is in ontwikkeling: www.energiemidwolde.nl