Opening Nieuwe Poiesz Tolbert

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Speech opening nieuwe Poiesz Tolbert

Geachte aanwezigen, fijn dat u bij dit belangrijke moment wilt zijn, want we gaan officieel de openingshandeling verrichten van deze nieuwe prachtige supermarkt.

Hoe is e.e.a. begonnen. Heel kort kunnen we zeggen dat de behoefte van de Poiesz zelf was om meer vierkante meters, meer parkeerplaatsen en een betere logistieke afhandeling te verkrijgen en in eerste instantie viel hun oog op de oude Huishoudschool.

Middenstand en dorpelingen kwamen hiertegen in opstand, want dan zou de supermarkt uit het centrum worden weggehaald, de doodsteek voor de andere winkels.

Met name Anne Heerke Lourens, Martin Weerd, Geert Gjaltema en later ook Peter van Dam kwamen met alternatieven, om de supermarkt in het centrum te behouden.

Met medewerking van de Gemeente Leek(met name wethouder Karin Dekker) hebben we met z’n allen het voor elkaar gekregen dat de directie van Poiesz met ons mee wilde denken en is er uiteindelijk dit prachtige plan uitgekomen, waar Tolbert trots op mag zijn.

Wel zal de infrastructuur nog een aanpassing behoeven, maar dat zal met enkele maanden ook klaar zijn.

Tevens wil ik benadrukken dat ook de bereidwillige medewerking van Wold & Waard en de bewoners van de huurwoningen alsmede een aantal ondernemers, die tenslotte moesten wijken voor dit plan, zeer belangrijk waren om tot hier te komen.

Oldebert, vereniging van dorpsbelangen Tolbert, wil middels een cheque van € 500,00 te schenken aan de voedselbank Westerkwartier, uiting geven aan dit feestelijk moment, waar we lang naar hebben uitgekeken.

Hierbij feliciteer ik graag Dhr. Lambert Smits, bedrijfsleider van deze Poiesz en dank ik de gehele directie (met name Dhr. Smit en mevr. Posthuma-Smit) van Poiesz Supermarkten voor hun fantastische medewerking en realisatie. Dan overhandig ik nu graag de cheque aan Dhr. Jan Oomkes van de voedselbank.

Als laatste roep ik alle Tolberters op om zoveel mogelijk de boodschappen bij onze middenstand te doen en natuurlijk bij deze prachtige Poiesz Supermarkt.

U allen bedankt voor de aandacht en een prettige dag verder.

Klik op de foto’s voor een vergrote weergave

Op beide foto’s v.l.n.r.:
Lambert Smits (bedrijfsleider Poiesz Tolbert),
Bonne de Boer (voorzitter Oldebert),
Jan Oomkes (voorzitter Voedselbank Westerkwartier)